GEBOREN UIT DE CACAOBOON 

Meer dan 10 jaar geleden, ontdekte één van onze cacaoexperts dat bepaalde componenten in de cacaoboon een chocolade opleverde met een uitzonderlijke rozerode kleur en een fruitige smaak. Door onze directe samenwerking met de Jacobs University in Bremen (Duitsland) konden we stap voor stap het geheim achter deze ontdekking ontrafelen. Alles wees op de precursoren in een specifieke cacaoboon-variëteit: de ruby cacaoboon.

Het vergde jarenlange research om de ruby-cacaobonen – die voldoende precursoren bevatten – te identificeren en te weten te komen hoe de bonen best tot chocolade worden verwerkt. Vandaag heeft Callebaut® zijn ruby chocoladerecept volledig op punt gezet zodat chefs vrij kunnen creëren met zijn uitzonderlijke smaak en kleur.

 

GEEN TOEVOEGING VAN FRUITSMAKEN, GEEN KLEURSTOFFEN

De ruby cacaoboon groeit in die landen waar ook traditionele cacao wordt geteeld, bijvoorbeeld Brazilië, Ecuador en Ivoorkust. Het is niet de oorsprong of het cacaogenus dat de kwalificatie van een ruby cacaoboon bepaalt, maar wel de natuurlijke aanwezigheid van typische precursoren in de boon zelf. Enkel die precursoren kunnen de bijzondere smaak en kleur van ruby chocolade voortbrengen.

Als enige Belgische chocolademaker met meer dan 100 jaar ervaring in het maken van chocolade vanaf de boon, heeft Callebaut® zich verdiept in de manier om de unieke sensoriële eigenschappen van de ruby boon tot leven te wekken. Enkel door een strikte selectie en de vakkundige verwerking van de bonen kunnen we de typische smaak en kleur van ruby chocolade creëren – zonder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.