IJs to go

Door een gebrek aan accurate bevoorrading en support hebben wij besloten per direct te stoppen met dit merk.

 

Ben en zijn welbekende compagnon Jerry behoeven weinig introductie, Professor Grunschnabel wellicht wat meer. Professor Grunschnabel BV is gevestigd in Alkmaar. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Pepijn Ornstein. De eerste erkenning voor de gedurfde smaken kwam onmiddellijk van het publiek van De Parade, gevolgd door lovende recensies in de pers in 2003. Formele erkenning op het hoogste culinaire niveau volgde een aantal jaren laten. Sterrenkok en juryvoorzitter Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) reikte de landelijke prijs Smaakvol 2009 uit met de woorden: “eindelijk eens iemand die wat echt lekkers maakt voor mensen die anders nooit wat lekkers mogen.”

Het ijs kenmerkt zich door exotische en klassieke ijssmaken. In het Ministerie vindt U de pints & shorties in de vriezer, bij het naburig restaurant Peper & Zout staat het op de desssertkaart!

(note: Het ijs van de Professor is niet alleen 100% lactose, gluten & soja vrij!! het is ook 100% vegetarisch!!)


banana_bahiana

– Banana Bahiana –

Banaan met Bourbon vanille & kokosmelk

– MENU TIP –

Stevig wintertoetje: Maak een lekker pannenkoekenbeslag volgens je eigen recept. Meng daar een theelepeltje extra bakpoeder in. Bak kleine pannenkoekjes (ter grootte van een CD). Ga dan als volgt te werk: doe eerst het beslag in de hete ingevette koekenpan, en leg in het nog natte beslag een paar (3?) plakjes banaan van ca. 4mm dik, 3cm breed en 8cm lang. Als de onderkant bruin is en de bovenkant droog, draai ‘m om! Vuur zacht,  niet laten aanbakken. Serveer op een bordje met een grote bol ijs erop!

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal.

brasil_basil_lime

– Brasil Basil Lime –

Vers geperst limoen – en sinaasappelsap met verse basilicum

– MENU TIP –

Het fris en zuur van Brasil Basil Lime is bijvoorbeeld een ideale “palate freshener” tijdens een diner met veel gangen. Je kunt er kleine bolletjes van scheppen en die dan weer invriezen, om ze vervolgens op te dienen in een mooi glas champagne. Maar ook heerlijk om te combineren met iets zoetzuurs, zoals een rabarber crumble.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal

cafe_et_khalib

– Café et Khatib –

Koffie met kardemom & vanille

– MENU TIP –

Combineer dit ijs met onze ChoCocolate en Indian Winter en maak een heerlijke coupe met plakjes Indische spekkoek! Giet er een eigen saus overheen van gesmolten pure chocola met poedersuiker, en versier met Max Havelaar koffieboontjes.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrije, vegan, kosher & halal

canelle_glorieuses

– Canelle Glorieuses –

Kaneel & vanille

– MENU TIP –

Dit subtiele ijs is gemaakt door Alba kaneel stokjes en bourbonvanille uit te koken in kokosmelk. Heerlijk bij een puntje warme appeltaart…

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan kosher & halal

chococolate_cup

– ChoCocolate –

Plantaardige chocolade van kokos met bourbonvanille

– MENU TIP –

ChoCocolate ijs is eigenlijk overal lekker bij. Als je van noten houdt willen we hier graag een pecannoten taartje bij aanraden. Maar een coupe met ons Kyoto ijs en Indian Winter ijs is ook heel lekker.

Lactosevrij, glutenvrij, soja, vrij, vegan, kosher & halal.

framboise_extase

– Framboise Extase –

24-karaats frambozen met verse sinaasappel, limoen en citroen

– MENU TIP –

De koningin van alle rode vruchten zien we het liefst statig en wat afstandelijk in een keurige bol op een zilveren schaaltje. Hooguit een klein takje rode besjes erbij. OK, vooruit dan maar: een warm gesmolten chocolade taartje mag ook, nog net.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal

fresas_del_habanero

– Fresas del Habanero –

verse aardbei met hete Madame Jeanette en Habanero chilipepers

– MENU TIP –

Het contrast van de lieve zoete El Santa aardbeien met de stilettohak die Madame Jeannette op je tong zet, maakt de Fresas del Habanero zo’n klassieke Grunschnabel smaak. Onze eigen favoriete combinatie is een simpele coupe met Brasil Basil Lime: zoet en heet met fris en zuur. Of helemaal overstag de andere kant op: een warm gorgonzolataartje met een bol ijs! Geweldig idee van Han Schuyten, chefkok van De Witte Uyl in Amsterdam.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal

indian_winter

– Indian Winter –

gemberwortel met indiase specerijen

– MENU TIP –

Iets kruidigs, beetje pittigs als ons Indian Winter ijs is heerlijk met iets warms en vettigs. Wat dacht je van tempura van stevig fruit (papaya, vijg, banaan, mango) op een bordje met 1 bol ijs, met plakjes verse mango als palate freshener, en wat verse passievrucht erbij.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal

jasmine_orange_yuzu

– Jasmine Orange Yuzu –

Kort: yuzu ofwel Japanse citrus iets langer: jasmijnthee, sinaasappel & yuzu op een basis van kokosvanille

– MENU TIP –

Jasmine Orange Yuzu, een complexe combinatie van smaken, waaronder de unieke Japanse citrusvrucht yuzu (vandaar de naam). Hierbij kunnen we een crème brulee aanbevelen met sinaasappel of yuzu, of, om het helemaal plantaardig te houden, een doorzichtig puddinkje van agaragar, gemaakt van jasmijnthee met verse muntbladeren er doorheen.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal

kyoto_murasaki

– Kyoto & Murasaki –

cranberry, cassis, frambozen met citrus en winterse specerijen

– MENU TIP –

In onze smaak Kyoto & Murasaki spelen we met contrasten: tussen de strenge cassis, iets lievere framboos en de friszure cranberry. Gedrieën  spelen de smaken van het rode fruit met de wat aardse kruidnagel, dat als handlangers de kaneel, zwarte peper en korianderzaad heeft. Vers limoen-, citroen- en sinaasappelsap zorgen ervoor dat het fruit de overhand houdt. Dit is een krachtige ijssmaak, die zelfs bij een voorgerecht van wild zou kunnen. Als toetje raden we aan: bolletje Kyoto met geroosterde kruidkoek en een klein glaasje blokjes Granny Smith appel gemarineerd in scheut sake of druivensap met een theelepel rijstazijn er doorheen.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal

madagascar_matcha

– Madagascar Matcha –

groene thee

– MENU TIP –

Madagascar Matcha, ons wat strenge ijs van Japans groene theepoeder met vanille, zou je moeten omringen met wat liefs, of in elk geval wat vriendelijks, zoals aardbeien shortcake en sinaasappelschilletjes gecoat in melk chocolade.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vega, kosher & halal

mama_mango_maracuja

– Mamá Mango Maracujá –

Prachtige Tommy Atkins mango met verse maracujá (passie vrucht) & verse citrus

– MENU TIP –

Mama Mango Maracujá: heerlijk fris en zomers ijs. Complementeren met een zelfgemaakte fruitsalade of juist contrasteren met bijvoorbeeld gembertaart en een bolletje Indian Winter, of met Kesar Pilau (Indiase zoete rijst).

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal

reinette_dor_amandes

– Reinette d’Or Amandes –

goudreinette met heerlijke Valencia amandelen van Gotjé de Nootzaak, de beste noten van NL

– MENU TIP –

De Reinette d’Or ~ Amandes wordt wel eens appeltaartijs genoemd, vanwege de combinatie van goudreinetten met amandelen. Voor een licht toetje zou je deze kunnen combineren met een klein beetje vanillepudding of vanillevla als je in een luie bui bent. Voor gevorderden: een stoofpeertje met warme cranberrysaus en een bol Reinette, en dat opdienen in een bakje van bladerdeeg, besprenkeld met vanillesuiker.

Bevat noten die zijn gebakken in pinda-olie.
Lactoservrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, & halal

salmiacoco

– SalmiaCoco –

Drop met zoethout

– MENU TIP –

Toetje van dropijs? Kindertoetje maken met opgerolde dropveters of andere Haribo sleutels? Of juist een deftig bordje met een bolletje Salmiacoco, een klein glaasje dropwodka en schijfjes frisse meloen.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal

siam_horapa_coco

– Siam Horapa Coco –

Kokos met Thaise basilicum

– MENU TIP –

Een zoete variant op een heel bekende Thaise smaak. Dat vraagt om een contrast. Een oer-Hollands beschuit met muisjes: de anijs en de horapa concurreren vrolijk met elkaar.

Lactosevrij, glutenvrij, soja vrij, vegan, kosher & halal

 

ben-and-jerry-logo

Ben & Jerry vullen de smaakbommen van de Professor aan, vaak met chocolade(!) in de hoofdrol; Daar houden we zelf ook erg van! Kortom keuze genoeg, lekker, culinair en superkwaliteit.

Chocolade hotline

Soms heb je dringend chocolade nodig!! Wellicht is er een mogelijkheid!!

Bel in dat geval 0118-853081 en indien binnen onze mogelijkheden kunt u de volgende artikelen afhalen.

Doosje bonbons 250 gram – € 11,00
Doosje bonbons 500 gram – € 22,00

Gepaste betaling of pin, er is geen wisselgeld aanwezig.

chocoladehonger

×